Esti aici:

03/23/2015

Consultări publice privind realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Galați

Consultări publice privind realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Galați

Primăria Municipiului Galați invită reprezentanții societății civile, mass-media și persoanele interesate, la dezbateri publice privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Galați.

În data de 26 martie 2015, la Parcul pentru Tehnologia Informației, str. Portului nr. 23, Galați, vor avea loc două întâlniri, după cum urmează:

 • o întâlnire la care sunt invitate autoritățile, instituțiile, companiile și organizațiile din orașul Galați, orele 10.00 – 12.00;
 • o întâlnire la care sunt invitați reprezentanții societății civile și alte persoane interesate, orele 13.00 – 15.00.

Scopul întâlnirilor este acela de a identifica problemele legate de mobilitate, constientizarea acestor probleme şi identificarea şi trasarea unor linii generale de acţiune pentru elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Galați.

În baza Acordului de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) nr. 46279 din 27.10.2014 și a contractului de consultanță nr. C30468/EBSF-2014-11-227 din 15.01.2015, încheiat între Municipiul Galați și compania Eptisa România SRL, va fi realizat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Galați.

Dezvoltarea planurilor de mobilitate urbană durabilă (PMUD) este o prioritate atât pentru Comisia Europeană, cât și pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă sunt o condiție prealabilă pentru aplicațiile pentru fonduri europene pentru perioada de programare 2014-2020.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) sprijină municipiul Galați în elaborarea propriului Plan de Mobilitate Urbană Durabilă care va permite orasului să gestioneze mobilitatea și să identifice investițiile prioritare viitoare, devenind astfel compatibil cu cerințele europene și naționale.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Galați are ca scop crearea unui sistem de transport urban durabil, multimodal și integrat, prin abordarea urmatoarelor aspecte:

 • Garantarea unui sistem de transport disponibil și accesibil tuturor;
 • Îmbunătățirea siguranței și securității tuturor modurilor de transport și reducerea numărului de accidente;
 • Reducerea poluării aerului și a zgomotului, a emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie;
 • Îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului de persoane, inclusiv definirea surselor de finanțare pentru astfel de activități;
 • Contribuția la creșterea atractivității și calității mediului urban și a designului urban;
 • Elaborarea unui set de indicatori, în ceea ce privește mobilitatea, dezvoltarea socio-economică și urbană a orașului, care vor fi monitorizați în evaluarea eficacității Planului în relație cu obiectivele stabilite;
 • Dezvoltarea mijloacelor non-motorizate și a rețelelor de transport intermodal;
 • Propunerea de recomandări cu privire la oportunități de participare a sectorului privat în furnizarea serviciilor de transport urban în Municipiul Galați

Statistici

Vizitatori astazi: 13
Total vizitatori: 12793

Ip: 100.26.196.222

Date contact
Compartiment Asociatii Proprietari
 • Adresa: str. Traian nr. 93, Bloc A4, Galati, Romania
 • Telefon: +40 0236/307789
 • Email: asociatiiproprietari@primariagalati.ro
© 2014. Primăria Municipiului Galaţi

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: vizualizat

Filename: _blocks/footer.php

Line Number: 196