Esti aici:

07/02/2015

COMUNICAT ÎN ATENŢIA ASOCIAŢIILOR DE PROPRIETARI

  În cadrul verificărilor şi a controalelor asociaţiilor de proprietari de pe raza municipiului Galaţi efectuate de inspectorii Compartimentului de Relaţie cu Asociaţiile de Proprietari, precum şi în urma numeroaselor sesizări depuse de proprietarii, membri ai asociaţiilor de proprietari, s-a constatat faptul că există asociaţii în cadrul carora conducerea acestora nu organizează adunări generale în conformitate cu prevederile legale în vigoare.  

Conform Legii 230/2007 “privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari”, ART. 23

(1)   După adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari va avea loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru, o adunare generală a proprietarilor membri ai asociaţiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel puţin unei adunări generale a proprietarilor aparţine membrilor comitetului executiv, inclusiv preşedintelui asociaţiei de proprietari.

      Conform HG 1588/2007, “norme metodologice de aplicare a legii 230/2007, ART. 14

(2) Adunarea generală ordinară are loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru.

         Ca atare, constatând că există o seamă de asociaţii de proprietari care înca nu au convocat şi organizat adunări generale, solicităm realizarea acestora de urgenţă. Adunările generale au scopul înlăturării şi prevenirii deficienţelor şi ajută în sensul gestionării corecte şi eficiente a activităţii asociaţiilor de proprietari de pe raza municipiului Galaţi. Solicităm organelor de conducere ale asociaţiilor de proprietari, respectarea  cadrului legal menţionat, în caz contrar vor fi aplicate prevederile legale.

Statistici

Vizitatori astazi: 3
Total vizitatori: 11549

Ip: 3.80.4.147

Date contact
Compartiment Asociatii Proprietari
  • Adresa: str. Traian nr. 93, Bloc A4, Galati, Romania
  • Telefon: +40 0236/307789
  • Email: asociatiiproprietari@primariagalati.ro
© 2014. Primăria Municipiului Galaţi

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: vizualizat

Filename: _blocks/footer.php

Line Number: 196