Esti aici:

06/12/2018

Anunt important !!

ANUNT IMPORTANT

CATRE ASOCIATIILE DE LOCATARI SI PROPRIETARI DIN MUNICIPIUL GALATI

Pentru cresterea gradului de colectare selectiva, S.P. ECOSAL doreste sa introduca gradual colectarea selectiva din usa in usa in cadrul asociatiilor de proprietari/locatari din municipiu.

Introducerea colectarii selective din usa in usa se bazeaza pe experienta si informatiile acumulate in timpul proiectului pilot desfasurat in cursul anului 2017 in cadrul Asociatiei de proprietari nr. 758.

Invitam pe aceasta cale asociatiile de proprietari din municipiul Galati sa raspunda invitatiei noastre pentru a imbunatati gradul de colectare selectiva si de a da un nou aspect punctelor de colectare selectiva prin exprimarea interesului de a participa la acest program. Pentru intrebari, sugestii sau lamuriri cetatenii municipiului Galati se pot adresa S.P. Ecosal.

Pentru buna desfasurare a colectarii selective va propunem o procedura de aderare la programul de colectare selectiva.

 • Pentru aderarea la programul de colectare selectiva asociatia de proprietari/locatari va transmite o adresa catre S.P. ECOSAL sau un e-mail la adresa: colectare selectiva@ecosalgl.ro.
 • Asociatia de proprietari/locatari va intocmi o lista cu numarul total de apartamente, numarul de apartamente locuite, datele de contact ale femeilor de serviciu, sefilor de scara, administratorilor si presedintilor de asociatii.
 • Asociatia va semna un contract prin care vor fi stipulate obligatiile de a promova colectarea selectiva, astfel incat sa ajungem la un grad de colectare de minim 50% din apartamentele locuite, de a se implica in proiect cu personalul responsabil de curatenie si de a distribui materialele predate de S.P. ECOSAL.
 • Reprezentantii S.P. ECOSAL vor stabili impreuna cu reprezentantii asociatiei zilele in care se face colectarea selectiva in asociatia respectiva, astfel incat sa se sincronizeze si cu asociatiile din imediata vecinatate. In cazul in care Asociatia de proprietari va solicita, vom introduce doua zile de colectare pentru materiale reciclabile. Se vor stabili impreuna cu reprezentantii asociatiei si zile pentru colectarea DEE si a deseurilor voluminoase.
 • Activitatea fiecarei asociatii va fi monitorizata, in ceea ce priveste colectarea selectiva, prin S.P. ECOSAL.
 • Asociatia de proprietari va sesiza Politia Locala in cazul aparitiei unor fenomene de vandalism sau sustragere de materiale reciclabile de la punctele de colectare a deseurilor menajere.

Schimbarea sistemului de colectare vizeaza urmatoarele obiective:

 • Cresterea gradului de colectare selectiva direct de la sursa. Contributia la Fondul de Mediu datorata de Primaria municipiului Galati pentru neatingerea cotelor privind colectarea selectiva se va diminua sau se va elimina.
 • "Etansarea" circuitului de colectare fata de persoanele care sustrag deseurile reciclabile si in acest scop distrug igluurile si containerele, arunca pe jos deseurile menajere, etc. ingreunand munca lucratorilor S.P. ECOSAL. Lipsa materialelor reciclabile accesibile va genera in timp si lipsa interesului din partea sectorului informal. Acest lucru se va transpune in vandalizari mai rare ale punctelor/echipamentelor de colectare.
 • O cantitate mai mica de deseuri menajere va fi depusa in containere ceea ce va conduce la scaderea gradului de umplere al Depozitului Conform Tirighina, respectiv cresterea duratei de exploatare a celulei 1 - Tirighina.

Statistici

Vizitatori astazi: 35
Total vizitatori: 196243

Ip: 18.232.31.206

Date contact
Compartiment Asociatii Proprietari
 • Adresa: str. Traian nr. 93, Bloc A4, Galati, Romania
 • Telefon: +40 0236/307789
 • Email: asociatiiproprietari@primariagalati.ro
© 2014. Primăria Municipiului Galaţi

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: vizualizat

Filename: _blocks/footer.php

Line Number: 196