Esti aici:

06/19/2014

Anunt-19-06-2014

În atenţia preşedintelui şi administratorului asociaţiei

Vă atenţionăm că, în conformitate cu prevederile HCL nr. 499/21.11.2013 privind aprobarea Regulamentului referitor la procedura de atestare a persoanelor fizice care doresc să obţină calitatea de administrator de imobile, aveţi obligaţia de a angaja administratori atestaţi de către Consiliul Local Galaţi

Astfel, conform Art. 29, alin. (1) şi (2) din HCL nr. 499/2013:

1. Persoanele fizice angajate ca administrator de imobile care nu au fost atestate în condiţiile legii au obligaţia de a solicita atestarea şi de a-şi depune dosarul pentru atestare în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a prezentului regulament.
  2. După expirarea acestui termen, persoanele prevăzute la alin. (1) nu mai au dreptul să exercite activitatea de administrare a condominiului.”

Potrivit art. 9, alin. (4), lit. B şi C, din HCL nr. 527/11.12.2013 privind aprobarea Regulamentului de înfiinţare, organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari din Municipiul Galaţi, modificată şi completată cu HCL nr. 128/29.04.2014, angajarea unui administrator neatestat de către Consiliul Local Galaţi sau menţinerea în funcţie de către comitetul executiv condus de preşedintele asociaţiei a unui administrator neatestat, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 2.500 lei, prevăzută în articolul 9, alin. (5) din HCL nr. 527/11.12.2013.

De asemenea, potrivit art. 9, alin. (4), lit. D, din HCL nr. 527/11.12.2013, deţinerea funcţiei de administrator fără certificat de atestare conform regulamentului aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Galaţi, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 2.500 lei, prevăzută în articolul 9, alin. (5) din HCL nr. 527/11.12.2013.

Primar

Marius Stan